Mathis Fleer: de kracht van Open Book Management

Een aantal afleveringen van mijn podcast gaan over het opstarten van een nieuwe onderneming. In deze aflevering hoor je hoe je in een reeds bestaande onderneming het ondernemerschap kan vergroten. Ik spreek daarover met Mathis Fleer. Hij was directeur van een staalbedrijf en gebruikte de methode van Open Book Management om niet alleen de motivatie van medewerkers te vergroten, maar ook het bedrijfsresultaat van verlies naar winst te draaien.
Open Book Management is gebaseerd op het idee dat medewerkers soms alles over sportuitslagen van hun favoriete club weten en de statistieken daaromheen, maar helemaal niets over de financiën van het bedrijf waar ze werken. De methode zorgt er voor dat medewerkers met hetzelfde enthousiasme over de bedrijfsresultaten meedenken als ze dat met sportuitslagen doen. Mathis legt uit hoe je dat voor elkaar krijgt.
Hij is daarbij openhartig, en schuwt niet te vertellen wanneer in zijn privéleven hij de management lessen misschien iets beter had kunnen toepassen.
Nuttige tips voor iedereen met een leidinggevende positie.

Links:
Linkedin
Twitter
ASKO


 

Leontine Petit: icoon in de Nederlandse tv- en filmproductie

Ernst-Jan Pfauth: 3 jaar De Correspondent