Leontine Petit: icoon in de Nederlandse tv- en filmproductie

In deze aflevering spreek ik met Leontine Petit. Zij is CEO van het productiebedrijf Lemming Film, bekend van onder anderen de televisieseries Hollands Hoop en Dunya en Desi, en de films Iep! en Schemer. Leontine besloot op haar 21e om filmproducent te worden. In de 7 jaar loondienst en 21 jaar ondernemerschap die daarop volgden is ze nooit van dat pad afgeweken. Ze vertelt hoe haar ambities zich verhielden tot die van haar ouders en zussen, en hoe familieleden elkaar zakelijk kunnen versterken en inspireren.
Daarnaast hebben we het over de kwaliteit van de Nederlandse film, wat er daarin beter kan, en waarom we nog een weg te gaan hebben. En ook over de dynamiek die nieuwe spelers in de markt brengen, zoals Netflix, Google, Amazon, en KPN. Een open gesprek waarin het doorgaans onderbelichte vak van producent van alle kanten bekeken wordt.

Links:

Linkedin
IMDB profiel
Lemming Film

 

Barend Raaff: het Harver succesverhaal

Mathis Fleer: de kracht van Open Book Management