Ernst-Jan Pfauth: 3 jaar De Correspondent

In deze aflevering spreek ik met Ernst-Jan Pfauth. Hij is uitgever en mede-oprichter van De Correspondent, een online platform dat op een nieuwe manier journalistiek bedrijft. Nieuw is niet alleen de manier waarop de journalist zijn werk doet, maar ook de rol van de lezer is opnieuw uitgevonden. En in een tijd waarin stellig beweerd werd dat lezers nooit zouden betalen voor online content startte Ernst-Jan met een business model dat volledig gebaseerd is op betalende leden. Nu, drie jaar na oprichting blijken bijna vijftig duizend mensen bereid om zich hierbij aan te sluiten en zet de groei zich vrolijk voort. Maar het succes blijkt niet alleen uit cijfers. Internationale nieuws uitgevers hebben het wonderlijke succes van De Correspondent ook opgemerkt, en zodoende is Ernst-Jan een veelgevraagd spreker op het gebied van journalistieke vernieuwing.

Links:
De Correspondent  
Pfauth.com 
Twitter 
Linkedin  

Mathis Fleer: de kracht van Open Book Management

Giel Groothuis: speedboten in China