Jasper van Kuijk: Hoe moeilijk kan het zijn?

In deze aflevering spreek ik met Jasper van Kuijk. Hij is cabaretier, universitair docent, en columnist in de Volkskrant. Veel van zijn werk gaat over de gebruiksvriendelijkheid van producten. Of eigenlijk: het gebrek daaraan. Zijn analyse van ontwerpfouten brengt waardevolle inzichten voor ontwerpers, en toont aan dat het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke producten een complexe bezigheid is, en veel meer dan interface design alleen. Jasper heeft zijn columns gebundeld in het boek ‘Hoe moeilijk kan het zijn?’. Het leest als een trein, en is naast nuttig en leerzaam zeker ook hilarisch en vol herkenbare voorbeelden.
Luister de komende veertig minuten hoe Jasper als adviseur ‘meestribbelt’ met de OV Chipkaart, welke beslissing het begin van het einde inluidde van de televisie business van Philips, en nog heel veel meer.

Links:

Jasper van Kuijk website
Wikipedia
HumorTV
Twitter
Linkedin
Facebook

 

Jos Burgers: Eén fan per dag

Barend Raaff: het Harver succesverhaal