Bert Jan ten Kate: zo gaan spiritualiteit en business samen

Deze aflevering met Bert Jan ten Kate. Een man die in staat is om op twee ogenschijnlijk conflicterende niveaus te opereren: namelijk het niveau van de keiharde logica, de strategie consulting, en de datagedreven beslissingsprocessen, als wel het niveau van de spiritualiteit, het gevoel, en de niet waarneembare werkelijkheid.

Bert Jan is oprichter van Massarius, een online advertentie bedrijf dat voor middelgrote uitgevers een inkomstenbron verzorgt door binnen 0,2 seconde hun advertentieruimte te veilen, elke keer dat iemand de site bezoekt. Een zeer kwantitatieve omgeving, maar Bert Jan legt uit wat de rol van gevoel kan zijn in het managen van zo’n business. En dit gaat een stuk verder dan iets dat wij misschien ‘buikgevoel’ zouden noemen. Dit gaat over het kijken in de toekomst, over het waarnemen van iemands intenties, en over nog veel meer zaken die je niet terug zult vinden in het gemiddelde management boek.

Bert Jan ziet het als zijn lot om er aan bij te dragen dat de westerse wereld een beter begrip krijgt van de waarde van spiritualiteit, en hij legt uit hoe juist het kwantitatieve en analytische karakter van Massarius hierin een rol speelt.

Shownotes:
00:02:39 Wat het bedrijf Massarius doet
00:03:45 De Nederlandse media markt
00:04:55 Het marktaandeel van Massarius
00:05:34 De concurrenten van Massarius
00:07:30 De kwantitatieve skills van medewerkers
00:09:15 De parallel tussen financiële systemen en media systemen
00:11:30 Het ontstaan van Massarius
00:13:30 De beslissingen die Bert Jan op gevoel neemt
00:16:42 De toekomst laten binnenkomen
00:22:20 Hoe Bert Jan in aanraking kwam met spiritualiteit
00:29:49 Hoe Bert Jan mensen helpt
00:32:50 Hoe de spirituele vermogens samengaan met zakendoen
00:34:22 Bert Jan's lot: de westerse wereld helpen beter met gevoel om te gaan
00:37:37 De rol van Massarius in het lot van Bert Jan
00:40:40 De rol van spiritualiteit in het besturen van Massarius
00:41:50 Een analytische beschrijving van de spirituele wereld
00:46:40 Evangelisatie is niet het doel
00:47:10 Wat Bert Jan wil meegeven aan luisteraars
00:53:40 Strategie consulting op hoog sensitief niveau

 

Links:

Linkedin
Massarius

Roel van Rijsewijk: durf kwetsbaar te zijn

Joost Schreve: vanuit zijn garage in Silicon Valley