Roel van Rijsewijk: durf kwetsbaar te zijn

In deze aflevering een gesprek met Roel van Rijsewijk. Hij heeft leiding gegeven aan een groep van 80 hackers, die tal van bedrijven en overheidsinstanties beschermden tegen digitale aanvallen, of zelfs zelf tegenaanvallen uitvoeren. Daardoor kent hij de wereld van cybersecurity van binnenuit. En hij heeft er een bijzondere visie op: in plaats van alle deuren dichtzetten pleit hij er voor dat organisaties zich juist kwetsbaar opstellen.
Hij heeft er een boek overgeschreven: Cybersecurity als kans, dat vrijwel direct de nummer één in de managementboek bestseller top 100 bereikte.
In dit gesprek behandelen we cases die illustreren hoe grootdigitale risico’s vandaag de dag zijn, en legt Roel uit dat door het feit dat veel dingen in de fysieke wereld aan het internet verbonden zijn, we het inmiddels allang niet meer over dreiging hebben die alleen nog maar digitaal is. En we kijken naar de toekomst, waarin kunstmatige intelligentie zich waarschijnlijk exponentieel gaat ontwikkelen, en wat dan nog eigenlijk de toegevoegde waarde van de mens is.

Links:

Linkedin
Twitter
Het boek 'Cyberrisico als kans'

Huib Hudig: zo geef je de perfecte speech

Bert Jan ten Kate: zo gaan spiritualiteit en business samen