Arnoud Kuipers: 10 jaar na The Four Hour Workweek

Dit is de vakantieaflevering van de Bastiaan de Jong Show. Met als centrale vraag: hoe kan je er voorzorgen dat het altijd zo relaxed is als op vakantie?
Die vraag stelde mijn gast Arnoud Kuipers zich, toen hij een aantal jaar geleden in een hangmat op een tropisch eiland lag, met het boek ‘The Four Hour Workweek’ onder handbereik.
Tim Ferriss schreef dat boek 10 jaar geleden, en laat er in zien hoe je je werk anders kunt inrichten en hoe je op een andere manier tegen geld kunt aankijken.
Het resultaat daarvan zou een vier urige werkweek kunnen zijn, maar net zo goed de onafhankelijkheid van een vaste locatie, of gewoonweg een hoger inkomen.
Het boek had vrijwel direct na publicatie een enorme impact. Het heeft letterlijk meerdere jaren achter elkaar op nummer 1 van de New York Times bestseller lijst gestaan, en heeft wellicht een hele generatie ondernemers geïnspireerd.
En nu, 10 jaar later, is de vraag: welke van zijn theorieën hebben stand gehouden? Was is echt waardevol gebleken? Of is het alleen maar de zoveelste hype geweest?
Die vragen komen aan bod in deze aflevering.
En met wie kan ik die onderwerpen beter bespreken dan met Arnoud Kuipers. Want hij heeft daar op dat tropische eiland besloten zijn bestaan als bankier vaarwel te zeggen en de adviezen van Tim Ferriss op te volgen.
En met succes.
Arnoud vertelt over de bedrijven die hij oprichtte, de landen van waaruit hij gewerkt heeft,en de mate waarin de concepten uit The Four Hour Workweek hem daarin ondersteund hebben.

Links:
Linkedin
Factoring Vergelijken
Tubble

Sanne Carriere: de kracht van lucide dromen

Janneke van den Heuvel: analytics in de fysieke wereld